Om mig

 
image iktor 3

Hej där!

Jag som bloggar på foodfreak.se Heter Viktor Hagström och är en kille som är sisådär lite lagom gammal kan man säga. Med ett stort intresse för matlagning och speciellt för vilt och allt annat gott man kan finna i skogen. Dom senare åren har min matlagning avancerats upp och jag har både hunnit med att medverka i sveriges mästerkock, mitt kök, ett antal radioprogram och dessutom kammat hem titeln Borås mästerkock 2013. Men nu har jag lagt allt detdär åt sidan och fortsätter som hobbykock och bloggare. Här kommer jag dela med mig av allt från recept till sköna jakthistorier.

Min historia
Som liten behövde jag aldrig gå på dagis som de flesta andra barn gjorde. Istället hängde jag antingen i en degbunke i köket med mormor eller under en massa granar i skog,en med min morfar. Men det var inte förän jag var i tolvårsåldern jag fick upp ögonen för jakt. Jag minns väl den gången jag fick följa med och jaga för första gången, hur dåligt jag sov den natten och hur tråkigt och kallt det vara att bara sitta där i skogen tidigt på morgonen och frysa. Jag frös så mycket att jag funderade på att hälla kaffe på mina fötter. Som tur var gjorde jag aldrig det. Men efter att ha varit med och jagat några gånger började jag få upp intresset, jag började längta till helgens jakt. Nu ett antal år efter är jakt mer en livsstil än ett intresse för mig.

Men mitt intresse för matlagning kom långt senare än så, visst att jag kunde slänga ihop en spagetti och köttfärsås, men vem kunde inte det? Det var faktiskt inte förän jag som 16åring fick fälla mitt första rådjur som jag fick upp ögonen för matlagning. Det var ju lite häftigt att få bjuda sin bästa vän på rådjur man själv hade skjutit. Mycket häftigare än att gå till affären köpa en bit gris tillaga den och servera den. Nä detdär är jag inte mycket för, jag gillar helhetsupplevelsen av matlagning. Att få gå ut i skogen och skaffa sin egen mat om det så innebär att skjuta ett djur eller bara plocka svamp eller bär så är det något speciellt att skaffa sin egen mat. Och det är därifrån mitt intresse för viltmatlagning kommer.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook