Vaniljpannacotta med rårörda hjortron

image

Pannacotta med rårörda hjortron, behöver jag säga mer?

image

5-6 pannacottor

Pannacotta:
4 dl vispgrädde
1 dl standard mjölk
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 st gelantinblad
Rårörda hjortron:
6 dl frysta hjortron
2 msk strösocker

1. Blanda hjortronen med sockret och låt stå i rumstemperatur minst 1h.

2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten. Dela och skrapa ur frön ur vaniljstången, blanda med grädde mjölk och socker i en kastrull, värm upp tills sockret smält utan att det börjat koka. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelantinbladen och rör ner i gräddblandningeen. Låt svalna något.

3. Skölj ur 5-6 portionsformar med kallt vatten, fördela hjortronen i botten på formarna och fyll försiktigt upp med gräddblandningen. Ställ i kylskåp och låt stelna minst 2 timmar. Servera och njut!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook