Harcarpaccio

image48-683x1024

 

Detta är en rätt som ligger mig riktigt varmt om hjärtat, både för att den är så sjukt god, men även för att den en gång i tiden tog mig vidare i Sveriges Mästerkock, vilket kom att förändra mitt liv.

image48-683x1024

4-6 förätter

Harcarpaccio:
1 harytterfile
1 dl balsamvinäger
0,5 dl neutral olja
2 msk ljust muscovadosocker
1 kvist rosmarin
salt och peppar
Hallonvinäger:
0,75 dl av vinägerblandningen
1 dl hallon
Till servering:
1 bit västerbottenost eller annan lagrad ost
1 stor näve senapskål
1 skiva grovt bröd skuren i fina stänger
nymalen svartpeppar
god olivolja

1. Blanda balsamvinäger med socker olja och rosmarin i en kastrull och koka ihop ca 2 min eller tills sockret har smällt. Smaka av med salt och peppar och låt svalna. Putsa harfilen fri från senor och hinnor. Lägg filen i en påse och häll över hälften av vinägerblandningen, låt ligga svalt minst 1 timma.

2. Blanda resten av vinägerblandningen med hallonen, rör runt ordentligt så att hallonen mosas. Passera genom en finmaskig sil och förvara svalt.

3. När filen legat klart i marinaden ta ur den ur påsen och linda in i plastfolie, lägg i frysen i 30 min. Ta upp filen och skiva så tunt som möjligt och placera skivorna på ett fat. Toppa med hallonvinägern, parmesanosten, senapskålen några droppar olivolja och några drag med pepparkvarnen.

Readers Comments (1)

  1. Ser jättegott ut!

    Svara

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook