Currykokta harlår med vildrissallad

image

Ibland ställer jag mig frågan varför så många benar ur och gör grytbitar av harlår och sen troligtvis slänger benen eller i bästa fall kokar fond på dem. Tillagar man harlåren med benen kvar får man ett mycket saftigare kött och benen blir otroligt goda och saftiga.

image

2 st harlår
1 gul lök
1 morot
3-4 msk äppelmos
8 dl vildfond
1 msk tomatpuré
3-4 msk curry
salt
vildrissallad:
2 portioner vildris
1 liten röd lök
1 näve senapskål
1 äpple
1 skvätt god olivolja
0,5 dl grädde

1. Finhacka löken och moroten, fräs i en kastrull med en klick smör utan att det tar färg. Tillsätt curryn och låt den fräsa med. Tillsätt fond äppelmos och tomatpure och låt det koka ihop, smaka av med salt och eventuellt mer äppelmos. Sila av.

2. Putsa harlåren fria från hinnor och och bryn i en stekpanna, lyft över i en stekgryta och slå över currysåsen ställ in i ugnen och sätt på 100c. Låt stå i ugnen ca 2 timmar eller tills köttet lossnar från benen.

3. Koka riset efter instruktionerna på paketet. Skala och skär ner äpple och röd lök, blanda med olivoljan och senapskålen och rör ner i riset.

4. Lyft ur harlåren från grytan och värm upp såsen, smaka av och red upp med en skvätt grädde, smaka av och servera.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook