Blåbärsfudge med lime

img_3684

Här är det! Det bästa fudgereceptet, efter x-antal misslyckade satser satte jag det, Blåbärsfudgen är här, precis i tid till jul.

img_3684

Ingredienser

3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 g smör, normalsaltat
4 msk vit sirap
125 g frysta blåbär
rivet skal av en lime
100 g vit choklad, av god kvalité

1. Blanda grädde, socker blåbär, limeskal och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka  upp och rör om med jämna mellanrum så det inte bränns.

2. Låt fudgen koka tills den uppnår en temp på 120c, tar ca 20-25min.

3. När fudgen uppnått rätt temperatur ta av från plattan och låt svalna något innan du rör ner chokladen. Rör om tills alla choklad har smält och blandats ordentligt med resten av smeten.

4. Klä en ungsform med bakplåtspapper och stjälp upp fudgen. Låt svalna innan du ställer i kylskåp.

5. Låt gärna fudgen stelna i kyl över natten innan du skär upp den.

Tips!
Vill du ha större fudge bitar, välj en mindre ungsform.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook