image

lever är nog den del på de flesta djur som vi underskattar mest. Men varför? Jag slår ett slag för lever och inte minst för rådjurslever.

image

4 portioner

400 g rådjurslever, gärna av ungdjur

1 dl vetemjöl

salt och peppar

Stekta rotfrukter:

400 g fast potatis

300 g morot

100 g palsternacka

2 dl förvällda kantareller eller 4 dl färska

2 kvistar färsk rosmarin

2 kvistar färsk timjan

3 vitlöksklyftor

2 msk olja

salt och peppar

2 fasta äpplen

1 gul lök

1. Skala och tärna potatis palsternacka och morot i lika stora bitar. Lägg på en torr ren handduk och låt torka en stund. Finhacka vitlök rosmarin och timjan, blanda med olja och blanda alltsammans med rotfrukterna i en skål. ställ svalt.

2. Fräs svampen i en stekpanna tills all vätska är borta, häll över svampen i en skål och häll i rikligt med olja och en klick smör i stekpannan. Tillsätt rotfrukterna och låt steka på medelvärme tills dom är mjuka, tillsätt svampen mot slutet. Salta och peppra innan servering.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och en skvätt olja. Skiva levern i skivor om ca 1,5 cm. Doppa bitarna i mjöl och bryn i stekpannan ca 2 min på varje sida, låt rinna av på hushållspapper.

4.Hetta upp en stekpanna med ca 2 cm olja. Skiva löken tunt och fritera i oljan tills den är gyllenbrun och krispig.

5. Servera den ljumna levern med tärnat äpple och lite skirat smör.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook