Viltskavspanna med portvin

image27

Viltskavsgryta går att variera i all oändlighet, allt från svamp till messmör är vanligt. Här har jag valt att smaksätta min viltskavspanna med portvin.

image27

4 portioner

400 g älg eller renskav

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 kruka färsk timjan

2 dl rött portvin

2 dl kalvfond

0,5 då crème fraîche

2 dl taggsvamp eller annan svamp

0,5 dl färska eller frysta lingon

Salt och peppar

Smör till stekning

1. Finhacka lök, vitlök, morot och timjan. Fräs i en stekpanna med smör utan att det får färg. Tillsätt köttet lite i taget och låt det få färg.

2. Slå på vinet och låt det reducera tills hälften återstår. Tillsätt fonden, låt puttra ihop ytterligare ett par minuter. Rör ner crème fraîchen, smaka av med salt och peppar.

3. Fräs svampen i en stekpanna tills allt vatten har dunstat, tillsätt en klick smör och lite salt. Strö svampen över grytan, servera med lingon och nykokt potatis!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook