pavlovabakelse med blåbärscurd

image

Detta är verkligen den perfekta efterätten. ska du ha en trerätters middag och hinner inte stå och fixa med efterätten är den perfekt att förbereda och bara att montera precis innan servering, sen är den galet god också.

image

6 st pavlovabakelser

Maräng:
100 g äggvita
100 g strösocker
1 tsk majsstärkelse
Blåbärscurd:
1,5 dl frysta blåbär
Saft från 1 lime
25 g smör
1 ägg
1 äggula
0,5 dl strösocker
1 dl vispgrädde till servering
färska hallon och blåbär

1. Sätt ugnen på 150c. Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum, rör ner sockret lite i taget och vispa till en slät marängsmet, den är klar när den är såpas fast bunken går att vända utan att marängen ramlar ur.

2.Spritsa ut 6 st runda maränger med ett extra lager runt om så det blir som ett litet fågelbo. Grädda mitt i ugnen 10 min, sänk till 100c och grädda 30 min till. Dom ska vara krispiga utanpå men mjuk i mitten när dom är klara.

3.Tina blåbären i en micro eller i en kastrull på låg värme, mosa med en gaffel och passera genom en sil så att du får ut all saft. Smält smöret i en kastrull och rör ner blåbärssaften, ägget, äggulan och sockret. Lyft ner kastrullen i ett vattenbad, låt koka upp under omkörning tills smeten har tjocknat. Låt svalna.

4.Fördela blåbärscurden i pavlovorna och bred på en klick grädde och toppa med färska bär och eventuellt en skiva lime.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook