fyra varianter på rentartar

image

jag kan säga att det inte är många år sedan jag vägrade äta rött kött, det var inte förän jag av misstag råkade få in en plankstek med en köttbit som var medium rare som jag tvärvände och lovade mig själv att aldrig mer äta en enda köttbit som var tillagad well done. Idag äter jag kött som är helt rått och älskar det, visst det låter lite skumt med rått kött, men faktum är att det är riktigt riktigt gott!
2 st renfileer ca 400g

Marinad:

3 msk sweet chilisås
1 tsk kikoman soja
1 tsk vitvinsvinäger
några droppar tabasko
nymald svartpeppar

 

Tillbehör 1:

4 tsk kapris
1 tsk dijonsenap

Tillbehör 2:
4 vaktelägg

Tillbehör 3:
1 liten röd lök
1 tomat
1 kvist persilja

Tillbehör 4:
1 liten röd lök
1 msk vitvinsvinäger
1 skvätt olivolja
salt och peppar

1. Putsa filen helt fri från senor fett och hinnor. Finhacka filen med en kniv så smått du kan. Blanda ingredienserna till marinaden smaka av och blanda med köttet. Dra över plastfolie och ställ in i kylen 20 min.

2. Dela löken och skär i tunna skivor, blanda med vinägern och olivoljan. Salta och peppra och låt stå och dra till sig en stund.

3. Dela tomaten fint och skär bort kärnhuset, finhacka löken och tomaten och blanda med några blad riven persilja.

4. Dela upp köttet i 16 delar, rulla lätt med händerna och tryck ut i en stansring eller liknande direkt på en tallrik. Gör likadant på 4 tallrikar och toppa med de 4 tillbehören. Ringla sist över lite god olivolja och dra över några varv med salt och pepparkvarnen. Servera och njut!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook