kirskålsmajonäs

IMG_3359

Kirskålsmajonäsen handlar egentligen om att smaksätta en vanlig majonäs med peston på kirskål som jag publicerade i tidigare inlägg. Men eftersom jag inte har något recept på majonäs på bloggen kan jag lika gärna skriva ner det här med.

IMG_3359

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
salt och peppar
kirskålspesto

1. Vispa ihop äggulor, dijonsenap och så mycket pesto du vill ha, och vinäger i en skål.

2. Sila försiktigt ner oljan i en fin stråle, lite i taget samtidigt som du vispar, majonäsen ska nu tjockna. Smaka av med eventuellt mer pesto, salt och peppar.

Denna majonäsen serverar du med bravur till en hamburgare, stekt fisk eller något annat gott du brukar använda majonäs till.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook