Älgklämma

IMG_3174

Jag har prövat att göra street food för första gången, absolut något jag kommer göra fler gånger. Jag gillar konceptet med streetfood, det är som att äta på vilken snabbmatskedja som helst, bara att maten som serveras i en streetfoodvagn är vällagad och inte massa halvfabrikat och konserveringsmedel, bra grejer med andra ord.

 

Älgklämma med syltad lök och coleslaw

 

4 port

500 g älgkött, exempel baklår eller liknande
2 dl bbq sås, gärna hemmagjord
Syltad rödlök:
2 st stora rödlökar
1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 nypa salt
coleslaw:
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 – 2,5 dl rapsolja
färsk rosmarin och timjan
salt och peppar
5 dl strimlad vitkål
1 dl strimlad morot
4 st tunnbröd till servering

gör såhär

1. Putsa älgköttet rent från senor och hinnor. Lägg i en ugnsfast gryta och ställ in i ugnen på 100c i ca 8 timmar, eller tills köttet är riktigt mört utan att det blivit pilled pork.

2. Koka upp socker ättika och vatten i en kastrull, låt svalna och lägg i tunt skivad rödlök, låt stå svalt till servering.

3. Vispa ihop ägg gulor, dijonsenap, och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt försiktigt lite olja i taget under konstant vispning, fortsätt tills majonäsen tjocknåd. Tillsätt vitlöken, salt peppar rosmarin och timjan, smaka av och blanda med kolen och moroten. låt stå svalt till servering.

Tips!
Testa att baka ditt eget bröd till.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook