image

Jobbar av min ”måste testa” lista litegrann och däribland stod Petit Chouxer som inte sägs vara det enklaste att göra. Men titta jag fixade det utan problem!

Petit Choux Grundrecept:

2 dl kallt vatten
75 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
1 nypa salt
Vitchokladkräm:
150 g vit choklad av god kvalite
150 g philadepiaost
Skogsbärsfyllning:
1 dl hallonsylt
1 dl blåbärssylt
Grädde till servering

1. sätt ugnen på 200c. Smält smör och vatten i en kastrull. Blanda mjöl salt och florsocker och sikta ner, vispa tills smeten släpper från botten.

2. Låt smeten svalna och tillsätt ett ägg i taget. Fyll upp smeten i en spritspåse med tandad tyll och spritsa ut ca 15-20 petit chouxer på ett bakplåtspapper.

3.Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. När Petit Chouxerna har rest sig och blivit gyllenbruna är dom klara. Lyft över på ett galler och låt svalna.

4. Gör chokladkrämen genom att smälta vit choklad över vattenbad låt svalna en aning och rör ner philadelpian.

5. Fyll upp en sprits med spetsig tyll och tryck ett litet hål i varje Petit Choux och sprita in en klick chokladkräm. Gör nu samma sak med skogsbärssylten ovanpå chokladkrämen. Toppa med en klick nyvispad vaniljgrädde!

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Facebook